Zoeken

Levering expresweg Tiznit-Dakhla nabij

4 augustus 2023 - 16:00 - Marokko

©

De expresweg Tiznit-Dakhla zal binnenkort worden opgeleverd. De werkzaamheden zijn voor 98% klaar in de regio Laayoune-Sakia El Hamra en zijn volledig voltooid op het traject Laayoune-Tarfaya.

Met een totale kostprijs van 529 miljoen dirham is het gedeelte Laayoune-Tarfaya, met een lengte van 97 kilometer, volledig voltooid. In de regio Laayoune-Sakia El Hamra zijn de werkzaamheden al voor 98% gevorderd, tegenover 95% voor het gedeelte Tarfaya-Oued El Waar, die 116 kilometer lang is en een kostprijs heeft van 608 miljoen dirham, schrijft Al Akhbar. Er wordt ook aangegeven dat de werkzaamheden aan dit laatste gedeelte in de loop van deze maand moeten worden voltooid.

Lees ook: Marokko bouwt expresweg tussen Dakhla en Guerguerat

Bruggen en tunnels die gepland waren in de regio Laayoune-Sakia El Hamra, in overeenstemming met het nieuwe ontwikkelingsmodel voor de zuidelijke provincies, zijn ook voltooid. De grote brug over de Oued Sakia Al Hamra, aan de noordelijke ingang van de stad Laayoune, een project ter waarde van 107,6 miljoen dirham bedoeld om "het wegverkeer te verbeteren, overstromingen tegen te gaan en de weg in overeenstemming te brengen met internationale normen", is reeds in gebruik genomen. Dit viaduct, 600 meter lang en 14 meter breed, waarvan de bouwtijd 30 maanden bedroeg, bestaat uit 15 overspanningen van 40 meter elk.

Op het gedeelte Laayoune-Sakia El Hamra zijn nog twee bruggen gepland, met name over de Oued Aoudri, 180 km ten noorden van Laayoune, voor een investering van 17,5 miljoen dirham, en over de Oued Sakia El Hamra, die ongeveer 1,3 miljard dirham zal kosten.

Lees ook: Expresweg Taza-Al Hoceima voor 80% afgewerkt

De expresweg Tiznit-Dakhla omvat 30 op- en afritten, 16 bruggen en 7 rustplaatsen. Met een totale kostprijs van 8,5 miljard dirham strekt de nieuwe weg zich uit over 1055 km en is het bedoeld om de zuidelijke provincies te voorzien van wegeninfrastructuur volgens internationale normen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team