Zoeken

Koning Mohammed VI aan wereld-Marokkanen: « Blijf weg van jihadistisch gedachtegoed »

22 augustus 2016 - 21:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft in een toespraak op woensdag aan de wereld-Marokkanen gevraagd om afstand te nemen van het jihadistisch gedachtegoed en trouw te blijven aan de waarden van de Islam.

« Ik moedig Marokkanen die in het buitenland wonen aan om trouw te blijven aan de waarden van hun religie en hun eeuwenoude tradities ». De Koning spoort de wereld-Marokkanen ook aan « om hun goede reputatie te beschermen » en « geduldig te zijn in deze moeilijke situatie, verenigd te blijven en steeds als eersten de vrede, harmonie en saamhorigheid in hun land van verblijf te verdedigen ».

Mohammed VI vraagt tevens aan Marokkanen in het buitenland om geduld te tonen wanneer ze het slachtoffer zijn van kwade reacties en beschuldigingen vanwege hun geloof. De monarch stelt de "moeilijkheden die wereld-Marokkanen te verduren hebben als gevolg van het slecht imago van de Islam en de terreuraanslagen waarbij velen van hen het leven hebben verloren » te begrijpen.

« Terroristen die in naam van de Islam handelen zijn geen moslims en hebben geen banden met de Islam », die ze enkel gebruiken « om hun misdaden en waanzin te rechtvaardigen ». Het zijn « verloren individuen die eeuwig in de hel zullen blijven ».

Koning Mohammed VI herinnert er uiteindelijk aan dat alle vormen van zelfmoord verboden zijn in de Islam en citeert een vers uit de Koran: « Wie ook een mens doodt, behalve wegens het doden van anderen of het scheppen van wanorde, het ware alsof hij het gehele mensdom had gedood ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team