Zoeken

Koning Mohammed VI laat naam registreren als handelsmerk

16 december 2023 - 21:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI neemt maatregelen om frauduleus gebruik van zijn naam tegen te gaan. Zijn naam wordt nu een geregistreerd handelsmerk.

Dit initiatief, geleid door het kantoor van Hicham Naciri, advocaat van het koninklijk paleis, is onderdeel van een poging om de naam van de Koning en andere namen die verband houden met de Marokkaanse koninklijke familie te beschermen. Zo worden ’Mohammed VI’, ’prins Moulay Hassan’ en ’Hassan II’, nu beschouwd als "intellectueel eigendom" van het Dar El-Makhzen paleis.

Lees ook: Ramadan: oplichting in naam van Marokkaanse koninklijke familie

Volgens het Zuid-Afrikaanse nieuwsmedium News24 heeft een juridisch team van het paleis tussen 2021 en de zomer van 2023 verschillende versies en variaties van deze namen geregistreerd. Dit is gedaan om verwarring en imitatie te voorkomen, die vaak voorkomt in de sector van vervaardigde producten, zonder dat het strikt gesproken om namaak gaat. Het doel van deze actie is om zich te beschermen tegen "alle vormen van fraude en titelmisbruik".

Lees ook: Marokko: vrouw licht mensen op in naam van prinses

In het verleden hebben individuen geprobeerd de naam van Koning Mohammed VI te misbruiken voor oplichtingspraktijken in Noord-Afrika, maar ook in Europa, Sub-Sahara Afrika en Azië. In 2015 werd een man veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf omdat hij zich tijdens een telefoongesprek met de Marokkaanse bokser Mohamed Rabii had voorgedaan als de echtgenote van Koning Mohammed VI in een poging de kampioen op te lichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team