18 februari 2012 - 14:16 - Marokkaanse boeken
Het kook van Fatima Marzouki. "Het belangrijkste is dat men plezier beleeft aan het koken! Daarom heb ik in dit boek bewust gekozen om alle stoofpotjes klaar te maken in een pan of pot met dikke bodem en niet in de in mijn cultuur veel meer gebruikte tajine. En zijn er veel kookhandelingen stap-voor-stap in beeld gebracht."
Het boek bevat een samensmelting van gerechten uit het Midden-Oosten en de Maghrebijnse landen. Sommige recepten zijn typisch Moors, met kaneel, gedroogde vruchten en honing. Andere hebben Osmaanse invloeden afkomstig van vluchtelingen uit de Maghreblanden en verrijkt met invloeden uit het Midden-Oosten.
Kalb el-louz Marokkaans? Woede onder Algerijnse internetgebruikers in Europa
Frankrijk en Marokko begraven conflict met HSL-project
Abde Ezzalzouli probeerde Lamine Yamal te overtuigen
Marokko: familiedrama in Sefrou
Royal Air Maroc mikt op XXL vloot voor WK 2030
Algerijnse voetballers maken zich belachelijk in Marokko
De Woedelijst
Azijn in de Bloemetjes gezet
Hoe Farah meedoet met de Ramadan zonder te vasten!
Casa Benali
Melk en Dadels, 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders
Vrouwen van de islam in de schaduw van het sacraal
De voeten van Abdullah
El Weswes