Zoeken

Kalb el-louz Marokkaans? Woede onder Algerijnse internetgebruikers in Europa

6 mei 2024 - 09:00 - Marokko

©

Een publicatie van de Franse hypermarktketen Carrefour op sociale media heeft geleid tot een storm van protest bij Algerijnse internetgebruikers in Frankrijk. Carrefour had een catalogus gepubliceerd met kalb el-louz, een zoete taart, en daarbij een kaart van Marokko afgebeeld.

Algerijnse internetters en influencers vinden dat Carrefour met deze afbeelding de herkomst van het gerecht verdraait en het ten onrechte toeschrijft aan Marokko. Kalb el-louz is volgens hen een traditioneel Algerijns gebak dat afkomstig is uit de regio Constantine.

Lees ook: Marokko en Algerije ruziën over Sellou

"Dit is schandalig," reageerde een Algerijnse influencer verontwaardigd op sociale media. "Ons erfgoed wordt geplunderd. Wat is jullie plan achter deze culturele toe-eigening?" De influencer eist dat Carrefour de "leugen" rectificeert en de kaart van Marokko verwijdert.

Lees ook: Algerije wil zich Marokkaanse selham toe-eigenen

De publicatie van Carrefour heeft een golf van reacties op sociale media veroorzaakt. Op Twitter uiten veel Algerijnse internetgebruikers hun woede over de vermeende toe-eigening van hun culinaire erfgoed door Marokko. Sommigen roepen op tot een boycot van Carrefour, terwijl anderen benadrukken dat kalb el-louz ook in andere landen in het Midden-Oosten voorkomt en niet exclusief Algerijns is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team