Zoeken

Kanker terug bij kickbokser Jamal Ben Saddik

14 maart 2024 - 11:00 - Sport

©

Zorgen over de gezondheid van kickbokser Jamal Ben Saddik. De 33-jarige Belgisch Marokkaanse kickbokser is deze week opnieuw onder het mes gegaan nadat er voor de vierde keer kanker bij hem is geconstateerd.

In 2012 vocht Ben Saddik al een succesvolle strijd tegen schildklierkanker. De ziekte keerde tweemaal terug, maar de gedreven vechter herstelde steeds. Helaas is de kanker nu opnieuw actief. De operatie vond plaats na de Glory Grand Prix van afgelopen zaterdag, waar Ben Saddik niet aan deelnam.

Lees ook: Incident met Ben Saddik overschaduwt zege Verhoeven in Glory Grand Prix

De kickbokser wilde meedoen aan het prestigieuze toernooi, ondanks de diagnose in januari. Hij trainde hard en hoopte op een kans, maar Glory en Jamal Ben Saddik kwamen er niet uit. Beide partijen beschuldigen elkaar van tegenwerking. Ondanks de tegenslagen behoudt Ben Saddik zijn optimisme. Hij richt zich op herstel, wetende dat de strijd tegen kanker lang en zwaar kan zijn.

De onrust in de kickbokswereld is groot. Ben Saddik, bekend om zijn spectaculaire vechtstijl en grote populariteit, genoot veel steun voor een deelname aan de Grand Prix. Zelfs zijn rivaliteit met Rico Verhoeven, die de titelstrijd won, kon de sympathie voor de vechter niet dimmen.

Lees ook: Jamal Ben Saddik verwacht straf na trap aan Rico Verhoeven

Een incident tijdens de Grand Prix deed de spanning tussen beide kampen oplaaien. Jamal Ben Saddik liep de ring in en trapte richting het hoofd van Verhoeven, wat tot felle reacties leidde. Glory onderzoekt het incident en benadrukt dat er een strikte gedragscode geldt voor alle atleten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team