Zoeken

Gepensioneerde arts centraal in zaak illegale abortussen in Agadir

29 juni 2023 - 12:00 - Marokko

©

Op maandag 26 juni heeft de gerechtelijke politie van Agadir een 65-jarige gepensioneerde arts gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de illegale praktijk van abortus.

De verdachte, die al een strafblad had vanwege andere illegale abortussen, werd gearresteerd tijdens een veiligheidsoperatie in een flat in de stad Agadir. Hij werd betrapt op het uitvoeren van een abortus op een jonge vrouw van 22 jaar, in het bijzijn van een vrouw die hij kende, in omstandigheden die niet voldeden aan de veiligheids- en hygiënenormen.

Lees ook: Oproep tot serieus debat over abortus en seksualiteit in Marokko

De politieagenten arresteerden tegelijkertijd ook een secretaresse die in een andere kliniek werkte en verdacht wordt van medeplichtigheid aan de daad. De gepensioneerde arts, de secretaresse en de twee andere vrouwen zijn in hechtenis genomen.

Lees ook: Meerdere arrestaties na fatale abortus in Inezgane

Marokko registreert tussen de 600 en 800 illegale abortussen per dag. Verenigingen voor de bescherming van de rechten van vrouwen en kinderen roepen op tot strengere straffen voor verkrachters en pedofielen en tot de decriminalisering van abortus. Tegenover de statistieken van vrouwen die sterven als gevolg van illegale abortussen, opperde Koning Mohammed VI in 2015 de mogelijkheid om abortus gedeeltelijk te legaliseren. Hij zei dat abortus gelegaliseerd zou moeten worden in "bepaalde gevallen van overmacht", zoals "zwangerschappen als gevolg van verkrachting of incest, of ernstige misvormingen en ongeneeslijke ziekten bij de foetus".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team