Zoeken

French Montana wint rechtszaak

7 januari 2024 - 19:50 - Cultuur

©

French Montana heeft een rechtszaak in Illinois gewonnen waarin hij werd beschuldigd van schending van het auteursrecht.

De zaak werd ten gunste van French Montana beslecht door rechter Nancy Maldonado van het Noordelijke District van Illinois. De Amerikaanse rapper van Marokkaanse afkomst werd ervan beschuldigd illegaal een stuk van de weinig bekende hiphopproducent uit Chicago, Eddie Lee Richardson – alias Hotwire The Producer – te hebben gebruikt in zijn nummer "Ain’t Worried About Nothin", meldt Billboard.

Lees ook: Sahara: Polisario blijft druk uitoefenen op Spanje

Eddie Lee Richardson beweerde dat French Montana zijn instrumentale nummer "Hood Pushin’ Weight" had gekopieerd voor zijn hit. De rechter oordeelde echter dat het nummer van de rapper technisch gezien de rechten van de producent niet schond. "Het feit dat de nummers enkele muzikale elementen delen, is op zichzelf niet voldoende om een jury te doen concluderen dat er daadwerkelijk sprake was van samplen", aldus Nancy Maldonado.

Lees ook: Privévliegtuig French Montana doorzocht in Colombia (video)

Volgens de rechter is dit slechts een technische overwinning voor de CEO van het label Coke Boys op basis van de feitelijke en juridische gegevens die aan de rechtbank zijn voorgelegd, en zou French Montana geen substantiële overwinning moeten claimen. De rechter suggereerde aan Richardson dat als hij een uitgebreidere set intellectuele eigendomsrechten had gehad, de uitslag anders had kunnen zijn. "Als het enige troost biedt, imitatie is de meest oprechte vorm van vleierij, en de rechtbank hoopt dat Richardson niet ontmoedigd zal raken in zijn muzikale inspanningen, nu gewapend met een beter begrip van het auteursrecht", voegde Nancy Maldonado toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team