Zoeken

In Frankrijk mishandelde Marokkaanse vrachtwagenchauffeur overleden (update)

28 mei 2016 - 18:50 - Wereld

©

De Marokkaanse vrachtwagenchauffeur die vorige week door onbekenden op een Franse snelweg was mishandeld en zwaar gewond achtergelaten is overleden.

Volgens de vereniging van internationaal transport Astic, overleed de vijftiger vrijdag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Het slachtoffer was in de nacht van 16 op 17 mei door vier of vijf onbekenden urenlang gemarteld met ijzeren staven en houten stokken. De daders overgoten hem vervolgens met benzine en lieten hem achter nabij zijn vrachtwagen op een bekende laan in Annecy.

Volgens de Franse autoriteiten werkte het slachtoffer voor een Spaans transportbedrijf. Hij werd op 17 mei door de politie gevonden en in een kritische toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De redenen van de gewelddadige aanval blijven onbekend. Volgens politiebronnen stalen de daders de mobiele telefoon van het slachtoffer.

Update 31 mei

Volgens politiebronnen is de Marokkaanse vrachtwagenchauffeur niet overleden. De Spaanse vereniging Astic, die de dood van het slachtoffer had aangekondigd, zou hebben gelogen om de « aanval op de chauffeur te laten coïncideren met de eerste protestdag tegen het El Khomri wetsvoorstel ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team