Zoeken

FBI arresteert Marokkaan voor verduisteren 2,8 miljoen dollar

25 maart 2018 - 19:00 - Marokko

©

De FBI heeft de arrestatie aangekondigd van een Marokkaan die ervan wordt verdacht tientallen kleine bedrijven in de Verenigde Staten te hebben opgelicht.

Steven Nacim, die zich 16 jaar lang in Marokko verstopte, zou op die manier ruim 2,8 miljoen dollar hebben buitgemaakt. Volgens de Daily Mail gaf hij zich uiteindelijk zelf aan en werd in Newark in New Jersey gearresteerd.

Nacim, die ook de Amerikaanse nationaliteit bezit, vluchtte in 2002 naar Marokko nadat de Amerikaanse autoriteiten een nationaal arrestatiebevel tegen hem hadden uitgevaardigd. Hij stond toen aan het hoofd van het bedrijf Computer 3000, met filialen in New Jersey en Casablanca.

Met zijn twee medeplichtigen Mohamed El Cohen en Abdesslem Reda El Cohen hadden ze zich gespecialiseerd in het gebruik van frauduleuze cheques. Met ongedekte cheques kochten ze elektronisch materieel bij kleine bedrijven en stuurden alles naar Marokko.

De Amerikaanse autoriteiten wisten heel die tijd dat Steven Nacim in Marokko was. Doordat er geen akkoord is met Marokko was een uitlevering geen optie. Zijn twee medeplichtigen bevinden zich nog steeds in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team