Zoeken

Dubai levert "Dikke Nordin" uit aan België

9 maart 2024 - 15:30 - Wereld

©

Na een jarenlange procedureslag is drugscrimineel Nordin El Hajioui, beter bekend als Dikke Nordin, door Dubai uitgeleverd aan België. Dit bevestigt minister van Justitie Paul Van Tigchelt.

Dikke Nordin, die al jaren in Dubai woonde en van daaruit zijn vermeende drugshandel zou hebben aangestuurd, was een van de belangrijkste targets van politie en gerecht in Antwerpen volgens Gazet Van Antwerpen. Eerdere pogingen om zijn uitlevering te verkrijgen, liepen op niets uit.

Lees ook: ’Dikke Nordin’ ontkent betrokkenheid bij ontvoeringspoging Van Quickenborne

De uitlevering is een belangrijke stap in de strijd tegen internationale drugshandel. Minister Van Tigchelt benadrukt de vastberadenheid van de Verenigde Arabische Emiraten en België om samen te werken in dit domein. Hij prijst ook de inspanningen van alle betrokken partijen, waaronder het Antwerpse en federale parket, de diplomatieke diensten en de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: "Dikke Nordin" laat groot drugsproces stil leggen

De uitlevering van Nordin is een signaal dat gevluchte criminelen niet op hun lauweren kunnen rusten. "Waar ter wereld ze zich ook bevinden, er is geen straffeloosheid," aldus Van Tigchelt. "De Belgische justitie zal hen blijven opjagen." De minister benadrukt dat dit niet de laatste uitlevering zal zijn. "De aanhouder wint," concludeert hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team