Zoeken

Deel ziekenhuis Sidi Kacem stort in (video)

26 maart 2024 - 21:00 - Marokko

©

Een deel van het provinciaal ziekenhuis in Sidi Kacem, met name de recent gerenoveerde operatiekamer en reanimatiezaal, is ingestort. Het incident veroorzaakte paniek onder patiënten en medisch personeel.

Beelden van de instorting gingen viraal op sociale media. Verontwaardigde internetgebruikers eisen een onderzoek naar de oorzaak van de ramp en de slechte staat van het ziekenhuis. Ze roepen op tot sancties tegen de verantwoordelijken.

Lees ook: Marokko: dak ziekenhuis in Rabat gedeeltelijk ingestort (foto’s)

Actievoerders en leden van de burgermaatschappij in Sidi Kacem eisen onder meer de vervolging van de voormalige provinciale afgevaardigde van Volksgezondheid en de verantwoordelijken van het bedrijf dat de renovatiewerkzaamheden aan de operatiekamer en de reanimatiezaal vijf jaar geleden uitvoerde.

Lees ook: Lincoln hotel in Casablanca ingestort

Volgens Akki Moha, de huidige provinciale afgevaardigde van het ministerie van Volksgezondheid in Sidi Kacem, is het ziekenhuis gebouwd in 1986 en dringend aan renovatie toe. Hij bevestigde dat de "twee getroffen afdelingen op last van het ministerie van Volksgezondheid zijn geëvacueerd en gesloten". Nadat scheuren in de muren werden geconstateerd, had de bevoegde instantie al een commissie ter plaatse gestuurd. Er zal een klacht worden ingediend bij de procureur-generaal bij het Hof van Beroep in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team