Zoeken

Datum begin Ramadan 2024 in België bekend

6 maart 2024 - 15:00 - Marokko

©

De startdatum van de Ramadan in België is bekend. Volgens astronomische berekeningen zal de heilige maand voor moslims op maandag 11 maart beginnen.

De officiële bevestiging komt van de Moslimexecutieve in België, die zich later deze week zal beraden over de exacte datum. Het tijdstip van de maansikkelwaarneming is bepalend voor de start van de Ramadan.

Lees ook: Ramadan verboden in Frankrijk? Regering antwoordt

De verwachting is dat de Ramadan in België op maandag 11 maart 2024 begint en in de avond van maandag 8 april 2024 eindigt. In de meeste Arabische landen start de Ramadan ook op 11 maart. In landen als Marokko, Pakistan, India en Bangladesh valt de eerste dag van de Ramadan waarschijnlijk op 12 maart.

Tijdens de Ramadan, een van de vijf pijlers van de islam, vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang. Onthouding van eten, drinken, roken en seksuele handelingen zijn de basisprincipes. Uitzonderingen gelden voor kinderen, zwangere vrouwen, zieken en ouderen.

Lees ook: Marokko verandert opnieuw uur voor Ramadan

In België stelt de moslimgemeenschap naar schatting tussen 7 en 9 procent van de totale bevolking voor. De meeste moslims in België zijn van Marokkaanse of Turkse afkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team