Zoeken

Controverse na overlijden baby in Meknes

10 maart 2015 - 16:16 - Marokko

©

Het ministerie van Gezondheid heeft gereageerd op de publicatie van berichten over de dood van een pasgeboren baby in het gezondheidscentrum van Cherkaoua, regio Meknes. De instelling wordt van medische fout beschuldigd.

In een verklaring stelt het ministerie dat de dood van de baby het gevolg is van slechte bevallingsomstandigheden, de slechte gezondheid van het kind en de ouders die de dokter te laat raadpleegden.

Het kindje werd op 27 januari in het ouderlijk huis en zonder medische begeleiding geboren. Pas drie dagen na de geboorte brachten de ouders het kindje naar de dokter waar het op de couveuse-afdeling werd opgenomen.

In de loop van februari werd het kindje meerdere malen onderzocht en kreeg de nodige zorgen. Toen zijn toestand was verbeterd werd het kindje naar huis gestuurd en kreeg de moeder uitleg over hoe ze hem verder moest verzorgen.

Berichten in de media beschuldigen het medisch team ervan de slechte toestand van de baby te hebben onderschat en hem voortijdig naar huis te hebben gestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team