Zoeken

Marokko: pensioen op 65 jaar?

9 mei 2024 - 08:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Integratie van de Economie, Micro-ondernemingen, Werkgelegenheid en Vaardigheden, Younes Sekkouri, heeft ontkend dat er gesprekken zijn gevoerd met vakbonden over een verhoging van de pensioenleeftijd naar 65 jaar.

De ontkenning komt als reactie op vragen van oppositiepartijen in het Marokkaans parlement over de problemen van gepensioneerden en de vertraging van de pensioenhervorming. De vakbonden vrezen dat de hervorming zal leiden tot een verhoging van de pensioenleeftijd en een verlaging van de pensioenuitkeringen.

Lees ook: Marokkanen nog later met pensioen?

Younes Sekkouri benadrukte dat de regering naar de zorgen van de vakbonden heeft geluisterd en voorstellen heeft gedaan om de situatie van gepensioneerden te verbeteren. Hij erkende dat de pensioenhervorming een complex probleem is, maar beloofde dat de regering er hard aan zal werken om een oplossing te vinden voor het einde van de huidige legislatuur.

Lees ook: Marokko verhoogt pensioenleeftijd

De minister benadrukte ook dat er overeenkomsten zijn gesloten met werkgevers om de huidige rechten van gepensioneerden te waarborgen tot de nieuwe hervorming in werking treedt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team