Zoeken

Morocco Mall: Marrakech zal nog moeten wachten

8 mei 2024 - 13:00 - Marokko

©

De oplevering van het Morocco Mall winkelcentrum in Marrakech heeft vertraging opgelopen. De werkzaamheden moesten oorspronkelijk medio 2024 afgerond zijn.

Ontwikkelaar Groupe Aksal zal de Morocco Mall niet medio 2024 kunnen openen zoals eerder aangekondigd. De werkzaamheden zijn voor ongeveer 70% gevorderd en zullen pas in 2025 worden afgerond.

Lees ook: Ikea nu ook in Morocco Mall

De lopende werkzaamheden aan de afwerking, de kunstmatige rots en de groene ruimtes zijn de moeilijkste en zouden de oplevering van de Morocco Mall hebben vertraagd, meldt Maroc Diplomatique. De CEO van Groupe Aksal, Salwa Idrissi Akhannouch, wordt opgeroepen om haar verantwoordelijkheid te nemen om de uitvoering van dit project te versnellen en de Morocco Mall zo spoedig mogelijk op te leveren.

In Marokko wordt de retailsector (en met name de kledingsector) al ruim een jaar getroffen door een ernstige crisis. Meerdere internationale merken hebben faillissement moeten aanvragen en Marokko moeten verlaten, overweldigd door de stijgende invoerrechten, alomtegenwoordige douane-controles, dalende koopkracht en de betaling van de vennootschapsbelasting door de huurders.

Lees ook: Marokko: binnenkort twee nieuwe Morocco Mall winkelcentra

In deze crisissituatie hebben mall-eigenaren moeite om hun marges te halen, wat de grote druk op de eigenaar van de Morocco Mall in Marrakech verklaart, die bij de lancering genoegen zal moeten nemen met een lage bezettingsgraad van de winkels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team