Zoeken

Casablanca-Rabat: Marokko bouwt nieuwe snelweg tegen 2026

3 januari 2024 - 23:30 - Marokko

©

De Marokkaanse regering zet vaart achter het ambitieuze project voor een nieuwe snelweg die Casablanca en Rabat over een afstand van 60 kilometer met elkaar zal verbinden.

Dit project, bedoeld om de verkeersopstoppingen op de reeds bestaande snelweg aan te pakken, is een belangrijke stap in het verbeteren van de infrastructuur tussen de twee grootste steden van het land.

Lees ook: ADM injecteert 8,4 miljard in Marokkaanse snelwegen

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat vanaf 22 januari openbare studies naar de impact van het project zullen worden gestart in de landelijke en stedelijke gemeenten Cherrat, Aïn Tizgha, Fedalate, Bouznika, Chellalat, Beni Yakhlef, Sidi Moussa Ben Ali en Sidi Moussa El Mejdoub, die allen tussen Rabat en Casablanca liggen. Deze studies zullen twintig dagen duren en zijn bedoeld om de lokale gemeenschappen te betrekken en eventuele milieu- en sociale gevolgen te beoordelen.

Lees ook: Marokkaanse snelwegen: goedgekeurde projecten voor 2024

Volgens het Marokkaans snelwegbedrijf ADM wordt de geschatte totale kostprijs van het project op 5 miljard dirham geraamd, met een bouwtijd van vier jaar van 2023 tot 2026. De realisatie van deze 60 kilometer lange snelweg moet dus in 2026 voltooid zijn, ruim voor het Wk-2030 dat door Marokko, Spanje en Portugal wordt georganiseerd. De nieuwe snelweg zal niet alleen de huidige verkeersdruk verminderen, maar ook het nieuwe grote stadion van Casablanca bedienen, dat in de gemeente Benslimane bij het militaire vliegveld zal worden gebouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team