Zoeken

Casablanca: bouwwerkzaamheden versneld voor komst Koning Mohammed VI

13 april 2023 - 13:00 - Marokko

©

Casablanca krijgt een make-over om Koning Mohammed VI te verwelkomen, die een lokale gezondheidsstructuur in de stad komt inhuldigen. Verschillende bouwwerken met betrekking tot de leefomgeving zijn daarom van start gegaan.

Onderhouds- en verfraaiingswerken, het onderhoud van officiële gebouwen en gevels van grote panden, de verbetering van de verkeersdoorstroming, de aanleg van een steeg dichtbij het administratief bijgebouw "Errahma II" in recordtijd en nog heel wat andere inrichtingswerken en bestrating... Lokale ambtenaren, verkozenen en veiligheidsagenten doen er alles aan om Koning Mohammed VI in de beste omstandigheden te ontvangen. In de marge van zijn bezoek aan Casablanca zal de Koning een lokale gezondheidsstructuur inhuldigen.

Lees ook: Koning Mohammed VI tikt PJD op de vingers na kritiek op normalisatie Israël

Bewoners en verenigingen van het gebied "die op dit bezoek wachten" hopen dat "de reizen van de Koning naar de regio zullen toenemen, om ook Rahma I en de wijk Ouled Ahmed te ontsluiten, waar de wegen en steegjes bezaaid zijn met kuilen en putten die gevaarlijk zijn voor automobilisten en voetgangers", aldus het dagblad Assabah.

Lees ook: "Mohammed VI, de eenzame Koning van Marokko" (reportage)

Een andere wens is de opleving van het gebied waar weg nr. 3003 die Hay Hassani met El Jadida verbindt, en weg nr. 3018 die de wooncomplexen van de wijk Ouled Ahmed via de as van Lissasfa met de prefectuur Hay Hassani verbindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team