Zoeken

BN’ers vieren start Ramadan

12 maart 2024 - 13:30 - Wereld

©

Nederlandse BN’ers hebben maandag op sociale media stilgestaan bij de start van de Ramadan. Voor moslims wereldwijd, inclusief Nederland, is de heilige vastenmaand begonnen.

Donny Roelvink, die zich sinds zijn kankerdiagnose verdiept in de islam, deelde op Instagram de gebruikelijke groet: "Ramadan Mubarak". Acteur Nasrdin Dchar, die in Marokko is voor de opnames van de Mocro Maffia film ’Taxi’, en rapper Josylvio, die zich in Mekka bevindt, deden hetzelfde.

Lees ook: "Waarom doe je de Ramadan niet? Speel je de Europeaan of wat?"

Comedian Najib Amhali en rapper Yes-R wensten hun volgers ook een gezegende Ramadan toe. Cabaretière Soundos El Ahmadi benadrukt het belang van "samenzijn met familie en vrienden" en roept op tot extra liefdadigheid.

Lees ook: Marokko stuurt honderden imams naar het buitenland voor Ramadan

FunX-dj Fernando Halman wenst zijn "moslimbroeders en -zusters" een fijne Ramadan toe, terwijl YouTuber Nesim el Ahmadi oproept om Palestijnen in Gaza in de gebeden te gedenken. Hij wil zich deze maand ook focussen op gezonder eten.

Voormalig actrice Maryam Hassouni van ’Dunya & Desie’ noemt de Ramadan "de maand waarin we het lichaam verhongeren om de ziel te voeden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team