Zoeken

Bejaarde Brit trotseert Sahara voor goed doel

27 maart 2024 - 09:00 - Marokko

©

Harry Hunter (75) uit Windsor heeft een bijzondere uitdaging voor ogen: de Marathon des Sables in de Sahara. De loodzware zesdaagse ultraloop van 250 kilometer dient een nobel doel: geld inzamelen voor Alexander Devine Children’s Hospice.

Op 12 april vertrekt Hunter naar Marokko om deel te nemen aan de 38e editie van de Zandmarathon. De start van de race valt samen met zijn 76e verjaardag, wat de prestatie des te meer bijzonder maakt.

Lees ook: Lys (16) neemt deel aan zandmarathon in Marokko

Met zijn deelname hoopt Hunter 2000 euro in te zamelen voor Alexander Devine Children’s Hospice. Dit ziekenhuis in Berkshire is het enige gespecialiseerde kinderziekenhuis in de regio en biedt zorg aan meer dan 165 kinderen en hun families. Jaarlijks is er 2,8 miljoen Britse pond nodig om de werking van het ziekenhuis te bekostigen, en dat geld komt grotendeels van donaties.

De Marathon des Sables is berucht om zijn extreme omstandigheden. De lopers moeten zes dagen lang, met temperaturen die oplopen tot 50°C, door de woestijn rennen met hun eigen proviand.

Lees ook: Marokko: hond is nieuwe ster Zandmarathon

Hunter is vastberaden om de finish te halen. "Ik ben me er terdege van bewust dat dit een enorme uitdaging is," zegt hij, "maar de gedachte aan de kinderen die geholpen worden door mijn inspanningen motiveert me enorm."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team