Zoeken

Aya Gold & Silver gaat diamantmijnen exploiteren in Marokko

22 augustus 2023 - 17:00 - Economie

©

Aya Gold & Silver gaat de exploitatie van diamantmijnen starten in Marokko. Het Canadese bedrijf exploiteert al koper- en zilvermijnen in het koninkrijk.

Naast de Zgounder zilvermijn en de Tirzzit koper- en zilvermijn, gaat Aya Gold & Silver de diamantmijnen van Boumadine exploiteren, aldus een verklaring van het Canadese bedrijf. Aya plant ook om nieuwe gebieden in het noordwesten te verkennen in de eerste drie maanden van 2024.

Lees ook: Aya Gold & Silver koopt kopermijn in Marokko

In lijn met haar uitbreidingsplan zal het bedrijf zes boorplatforms in bedrijf nemen in Boumadine. Benoit La Salle, CEO van Aya Gold & Silver, is zeer tevreden over de overeenkomst met de Marokkaanse autoriteiten en "de resultaten van de exploratiewerkzaamheden in Boumadine in de afgelopen 12 maanden". Aya is erin geslaagd haar "exploratie boorprogramma voor dit project in 2023 te verdubbelen, tot 76.000 meter", verklaarde La Salle, waarbij hij aangaf dat de afzetting momenteel vier kilometer bedraagt.

Lees ook: Aya Gold & Silver verhoogt capaciteit Marokkaanse mijn

Daarnaast zal er nog 7300 meter extra geboord worden in de Zgounder zilvermijn. "We zijn ook tevreden met ons initiële werk in Zgounder, waar we ons blijven richten op het vinden van extra bronnen, inclusief de mogelijkheid van satellietafzettingen op korte termijn", aldus La Salle.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team