Zoeken

Spanje verliest grote investering aan Marokko

30 april 2024 - 14:00 - Economie

©

Het Chinese bandenbedrijf Sentury Tire heeft een grote investering die oorspronkelijk was bedoeld voor een nieuwe fabriek in Spanje, omgeleid naar zijn fabriek in Tanger.

Ongeveer 392 miljoen dollar, die aanvankelijk waren gepland voor een nieuwe fabriek in Spanje, zijn nu toegewezen aan de Sentury Tire-fabriek in de Mohammed VI Tanger Tech City. Deze beslissing is het gevolg van vertragingen bij het verkrijgen van goedkeuringen in Spanje, meldt Tyrenews. De goedkeuringsprocessen in Spanje zijn nog steeds niet afgerond. In deze context heeft het Chinese bedrijf prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van zijn reeds succesvolle fabriek in Marokko.

Lees ook: Chinese gigant BYD ziet af van bouw batterijfabriek in Tanger

Deze investering zal de ontwikkeling van de fabriek mogelijk maken en er een knooppunt van maken voor de Chinese bandengigant, met productieplannen voor 12 miljoen personenautobanden per jaar, aldus dezelfde bron. Dit productiedoel zal in twee fasen worden gerealiseerd, elk met een capaciteit van 6 miljoen banden. De bouw van de twee fasen, die in oktober 2023 van start ging, is in volle gang, met een strakke planning voor voltooiing binnen respectievelijk 12 en 18 maanden. De twee fasen zouden respectievelijk in oktober 2024 en april 2025 klaar moeten zijn.

Lees ook: Chinese bedrijven investeren fors in Marokko

In januari 2023 had Sentury Tire al een investering van bijna 300 miljoen dollar aangekondigd voor de bouw van een fabriek in de Mohammed VI Tanger Tech City en had het een terrein van 200.000 m2 verworven in de nieuwe economische zone, 35 km van de haven Tanger Med. De fabriek beslaat een oppervlakte van 2167 hectare. De kosten van het project worden geraamd op 9,5 miljard dirham. Het is de derde site van de fabrikant buiten China, na die in Thailand en Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team