Zoeken

Voormalig Ajax-speler Tarik Oulida veroordeeld voor misbruik dochter

22 november 2023 - 17:00 - Sport

©

Tarik Oulida, een voormalig Nederlandse voetballer van Marokkaanse afkomst, is in het Spaanse Marbella veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van zijn dochter.

Oulida, die tussen 1995 en 1998 voor FC Sevilla speelde, werd schuldig bevonden aan de verkrachting van zijn dochter, aldus Spaanse media. Volgens een rapport van ABC heeft de rechter van de rechtbank in Marbella vastgesteld dat Oulida in 2011 seksuele handelingen met zijn dochter verrichtte, gevolgd door seksueel misbruik.

Lees ook: Voormalig Marokkaanse voetballer slachtoffer sextortion

Als straf heeft Oulida een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar gekregen, en mag hij zijn dochter niet benaderen of contact met haar opnemen. Ook is hem verboden om gedurende tien jaar Spanje binnen te komen. Na het uitzitten van zijn straf zal hij nog vier jaar en twee maanden onder toezicht staan van de Spaanse autoriteiten.

Lees ook: Marokkaanse voetballer beledigd en bedreigd in Egypte

De uitspraak van de rechtbank is definitief en er is geen mogelijkheid tot beroep. Oulida is geen onbekende van de Spaanse justitie; eerder zat hij al een maand vast in Madrid wegens fraude. Oulida was naar Sevilla gekomen nadat hij met Ajax de Champions League had gewonnen. Tijdens zijn periode bij Nervion speelde hij vijfentwintig wedstrijden en scoorde drie doelpunten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team