Zoeken

Abdelilah zal zijn dochter nooit in zijn armen kunnen sluiten (video)

8 september 2023 - 16:00 - Marokko

©

Abdelilah is één van de vele Marokkaanse arbeiders die dagelijks naar Ceuta reizen om hun brood te verdienen. De metselaar uit Fnideq overleed in de autonome stad aan een ziekte. Zijn lichaam werd woensdag naar Marokko gerepatrieerd.

Na het sluiten van de grenzen in 2019 en zonder werk of middelen om zijn gezin te onderhouden, besloot Abdelilah in mei 2021 naar Ceuta te zwemmen. Hij liet zijn twee zonen en zijn zwangere vrouw achter in Fnideq. Hij zal ze nooit meer terugzien. Abdelilah, die hard werkte om geld naar zijn familie te sturen, stierf aan een ziekte. Zijn lichaam werd woensdag naar Marokko overgebracht, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Lichaam op zee overleden Naufal naar Marokko gerepatrieerd

De begrafenisonderneming Al Qadr, die het lichaam heeft gerepatrieerd op vraag van de familie van de overledene, heeft een groot deel van de kosten op zich genomen. Abdelilah overleed in Ceuta zonder zijn dochter ooit te hebben kunnen vasthouden, omdat hij vanwege visumverplichtingen niet naar Marokko kon terugkeren.

Lees ook: Lichaam dood gevonden Marwane naar Marokko gerepatrieerd

Abdelilah werd waardig in Marokko begraven waar zijn familie hem een laatste eer heeft kunnen bewijzen. Verschillende Marokkanen die tijdens de sluiting van de grenzen in Ceuta zijn overleden, hebben dit geluk niet gehad. Zij zijn begraven op de begraafplaatsen van Sidi Embarek en Santa Catalina.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team