Zoeken

Zweedse priester neemt naam "Ahmed" om zich in Marokko te vestigen

17 januari 2018 - 17:00 - Gemeenschap

©

Na 30 jaar heeft priester Leif Skjetne zijn huis in Zweden verkocht om zich in Marokko te vestigen. De oude man laat zichzelf nu Ahmed noemen en is op zoek naar een huis in het koninkrijk.

De 73-jarige priester is echter niet van plan om zich tot de Islam te bekeren. "Geloof heeft geen relatie met de naam. Maar ik ben nu Arabisch aan het leren", vertelde hij aan Zweedse media.

Leif Skjetne heeft een groot hart. Hij wil zich in Marokko vestigen om een jongen die hij jarenlang in Zweden hielp en die werd uitgezet, te helpen.

"Drie jaar geleden heb ik een jonge Marokkaanse vluchteling van 18 jaar bij mij in huis genomen. Ik werd een reserveouder voor hem, maar hij werd vier maanden geleden naar Marokko uitgezet. Dat is waarom ik daarheen ga. Zijn biologische vader is dood en zijn moeder wil me ginder hebben om hem te steunen", aldus de oude priester.

Ahmed Skjetne vreest niet voor zijn verhuis naar Marokko. "Het is waar dat ik mijn vrienden in Zweden achterlaat, maar ik heb hier geen familie. Er is ginder zon en warmte, en voor een vegetariër als ik, zijn er zeer goedkope groenten en fruit van goede kwaliteit", aldus Skjetne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team