Zoeken

WK-2026: VS vreest kandidatuur Marokko volgens Blatter

10 maart 2018 - 10:40 - Sport

©

De voormalige baas van de Wereldvoetbalbond FIFA, Joseph Blatter, oordeelt dat de Verenigde Staten, Canada en Mexico vrezen dat Marokko wordt gekozen voor de organisatie van het WK-2026.

"Ik zie op dit moment drie grote landen die bang zijn van dit klein land, Marokko", verklaarde Blatter aan persagentschap DPA in Zurich. De Zwitser blijft bij zijn eerste keuze en steunt Marokko voor de organisatie van het WK waaraan voor het eerst 48 landen zullen deelnemen.

Volgens Blatter is het "niet gemakkelijk om een prognose te maken". Hij uitte ook kritiek op de keuze van zijn opvolger om 48 in plaats van 32 landen aan het WK te laten deelnemen. "Het is een ernstige fout omdat het de deur opent naar onregelmatigheden bij het kiezen van de 16 groepen van drie teams".

"Was ik baas van de FIFA, dan zou ik doen wat we hebben gezegd. Als een land het alleen kan doen, dan moet dit land het ook doen. Marokko zou dan favoriet zijn.", vervolgde Blatter die toch niet overtuigd is dat Marokko over de nodige infrastructuur beschikt om 48 selecties te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team