Zoeken

WK-2026: Trump bedreigt opnieuw landen die Marokko steunen

2 mei 2018 - 11:40 - Sport

©

Donald Trump houdt vol. Na een bericht op Twitter waarin hij de landen bedreigt die tegen de kandidatuur van zijn land, Mexico en Canada willen stemmen, heeft de Amerikaanse president nu Afrikaanse landen ermee bedreigd hen financieel niet meer te steunen.

"Ik hoop dat alle Afrikaanse landen en alle landen in de wereld onze kandidatuur met Canada en Mexico zullen steunen", verklaarde Trump tijdens een ontmoeting met de Nigeriaanse president Ahmed Boukhari in de VS. "We zijn heel aandachtig en dankbaar voor de steun die ze ons zullen geven voor deze kandidatuur", vervolgde Trump.

Bijna alle Afrikaanse landen hebben reeds besloten om Marokko te steunen zoals hen werd gevraagd door de Afrikaanse voetbalbond.

Vorige week had Trump al de landen die niet voor de kandidatuur van zijn land zouden stemmen bedreigd. "De Verenigde Staten hebben een STERK project met Canada en Mexico voor het WK-2026. Het zou jammer zijn dat landen die wij altijd steunen zouden lobbyen tegen de Amerikaanse kandidatuur. Waarom zouden wij deze landen steunen als zij ons niet steunen (ook bij de Verenigde Naties)?", tweette hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team