Zoeken

WK-2026: Saoedi-Arabië stemt mogelijk toch voor VS

7 mei 2018 - 13:00 - Sport

©

Saoedi-Arabië heeft opnieuw laten horen dat het bereid is om voor de kandidatuur van de Verenigde Staten voor de organisatie van het WK-2026 te stemmen.

Ook dit keer werd een verklaring in die zin door Turki Al-Sheikh, voorzitter van de Saoedische voetbalbond, gedaan in een interview met de Amerikaanse zender CNN.

"We werken voor Saoedi-Arabië. We hebben nog geen standpunt ingenomen, maar de belangen van Saoedi-Arabië hebben voorrang. De Verenigde Staten zijn een van onze belangrijkste bondgenoten. En wij zijn hetzelfde voor hen in het Midden-Oosten", verklaarde Al-Sheikh, eraan toevoegend dat Marokko niets had gedaan om de stem van zijn land te winnen terwijl Amerika dat wel heeft gedaan.

Turki Al-Sheikh is al maanden kwaad op Marokko vanwege de neutraliteit van het koninkrijk in het conflict tussen zijn land en Qatar. Maar de Verenigde Staten steunen blijft een moeilijke stap. Arabische landen maar ook Marokko zouden deze keuze ferm kunnen veroordelen. Koning Mohammed VI heeft tevens een sterke band met de Saoedische koninklijke familie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team