Zoeken

Wilders en Dewinter blazen "islamsafari" in Molenbeek af

4 november 2017 - 12:10 - Wereld

©

Geert Wilders en Filip Dewinter hebben vrijdag gedwongen moeten afzien van hun bezoek aan de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek.

De twee extreem rechts leiders wilden vrijdag door de gemeente wandelen voor een "islamsafari". De wijk is volgens de leiders van de PVV en het Vlaams Belang een "shariazone" geworden waar de Islam heerst.

Burgemeester Françoise Schepmans weigerde de twee politici op haar grondgebied toe te laten en verbood in een politieverordening alle bijeenkomst die betrekking zouden hebben tot de omstreden islamsafari in haar gemeente.

Wilders noemde het besluit "verschrikkelijk slecht" en schreef "Parlementariërs verboden. Islam en terreur toegestaan. Molenbeek Islamstaat" op Twitter.

Ook Dewinter reageerde op het besluit op Twitter: "Brussel en Molenbeek zijn ’shariazones’ geworden waar de islam de plak zwaait en burgemeesters als Dhimmi collaboreren."

De twee, wiens veiligheid volgens de Belgische autoriteiten niet kon worden gegarandeerd, noemden Molenbeek zelfs de "jihadhoofdstad van Europa", en stellen dat een bezoek sowieso zou plaatsvinden. Dewinter zou Wilders niet te voet maar met de auto in de gemeente rondleiden.

Volgens Belgische media wilden Wilders en Dewinter ook de Grote Moskee in Brussel bezoeken. De Brusselse burgemeester Philippe Close weigerde echter dat Wilders "zijn racistische haatboodschap verspreidt op Brussels grondgebied".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team