Zoeken

Hele wijk Casablanca hand in hand om voddenman te helpen

24 maart 2014 - 20:40 - Marokko

©

Hamri is een voddenman uit Casablanca. Net als het merendeel van zijn collega’s leefde de 55-jarige vader door met zijn kar in de straten oude kleren en andere herbruikbare spullen te verzamelen. Maar onlangs deed hij een onverwachte ontmoeting.

Drie maand geleden maakte Hamri kennis met Saad Abid, voorzitter van de vereniging Bahri. Sinds deze ontmoeting en een klein menselijk gebaar veranderde er heel wat in zijn leven.

Hamri kreeg van een verzekeraar, onder impuls van de vereniging, een elektrische bakfiets en een nieuw uniform. De mensen van de wijk waar hij spullen zoekt, werden aangemoedigd om zelf hun vuil te sorteren. Een hele verandering voor Hamri die niet meer in de vuilbakken hoeft te zoeken en er "niet meer steeds vuil bij loopt" zoals hij het zelf uitlegt.

Bahri zorgde eveneens voor nieuwe klanten voor Hamri, zoals bijvoorbeeld het Amerikaans consulaat in Casablanca. Hamri verdient dagelijks rond 50 dirham, maar de vereniging hoopt zijn inkomen te helpen verhogen naar 250 dirham per dag.

Bahri wil nu dat andere wijken in Casablanca een voorbeeld nemen aan de actie. Saad Abid wil maar al te graag zijn concept delen om de 13.000 voddenmannen in Casablanca een beter leven te bieden.

Bladna.nl