Zoeken

Westerse landen belichamen beter waarden islam dan islamitische landen

30 mei 2019 - 13:50 - Wereld

©

Een nieuw onderzoek over de landen die de regels van de Islam het meest respecteren, toont aan dat Westerse landen de waarden van de Islam beter belichamen dan een groot deel van de landen waar het een onderdeel is van het bestuurssysteem.

De "Index of Islamicity" is het werk van de Iraanse professor Hossein Askari en heeft betrekking tot het jaar 2018. Marokko is 94e op een totaal van 153 landen wereldwijd en 15e van 40 moslimlanden die werden geanalyseerd.

Op juridisch en bestuurlijk gebied staat Marokko op de 69e plaats met een score van 5,14 en op de 85e plaats wat betreft de economische ontwikkeling met een score van 4,54.

Voor het onderzoek werd rekening gehouden met de menselijke en economische ontwikkeling, wetten en bestuur, politieke- en mensenrechten alsmede de internationale betrekkingen van de landen die werden onderzocht. Marokko staat wat de mensenrechten en internationale betrekkingen betreft helemaal onderaan met de 132e en 114e plaats.

Nieuw-Zeeland voert de ranglijst aan, gevolgd door Zweden, Nederland, IJsland en Zwitserland. De beste islamitische landen zijn de Verenigde Arabische Emiraten, Albanië, Maleisië en Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team