Zoeken

Wedstrijd Marokko-Ivoorkust vandaag

7 september 2013 - 12:35 - Sport

©

Marokko speelt deze zaterdag 7 september, om 18 uur Marokkaans uur, tegen Ivoorkust, op de laatste dag van de WK-kwalificaties. Hoewel de wedstrijd geen invloed zal hebben voor de reeds uitgeschakelde Atlas Leeuwen, hoopt bondscoach Rachid Taoussi "in Abidjan te winnen om de eer te redden".

Voor middenvelder Abdelaziz Barrada is de wedstrijd een goede voorbereiding op de Afrika Cup 2015. "Deze wedstrijd is een goede gelegenheid om ’een team van de toekomst’ voor te bereiden, dat in staat zal zijn om Marokko te verdedigen in de komende competities zoals de Afrika Cup 2015".

Met 4-1 verslagen door Mexico in een vriendschappelijke wedstrijd, is Ivoorkust tot alles bereid om het duel te winnen. Volgens bondscoach Sabri Lamouchi is het "allesbehalve een gala-wedstrijd, Marokko is geen groot voetballand meer".

Bij de Atlas Leeuwen worden meerdere afwezigen verwacht. Aanvoerder Mehdi Benatia zal er niet zijn door een knieblessure. Abderrazak Hifti, dokter van de Atlas Leeuwen, wil voorkomen dat zijn toestand verergerd, waardoor hij een langere periode niet zou kunnen spelen.

Ook Yassine Jebbour, die niet is gevaccineerd, en Ahmed Kantari, gewond tijdens een wedstrijd met zijn Franse club Lens, zullen afwezig zijn. Mohamed Berrabeh (WAC) en Abdelilah Hafidi (Raja) werden geroepen om de twee spelers te vervangen.

Update:

Marokko heeft zaterdagavond de kwalificatiewedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ivoorkust. Youssef El Arabi opende de score in de 53e minuut.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team