Zoeken

Voodoo in Marokkaanse kapsalon

27 februari 2015 - 10:46 - Cultuur

©

De Marokkaans-Nederlandse schrijver Najoua Bijjir heeft een nieuw boek geschreven over seks, voodoo en hebzucht: De Meisjes van de Kapsalon. Het boek gaat over kapsters F’dila, Souad en Layla.

F’dila vindt het de gewoonste zaak van de wereld om voodoo in te zetten. "Als het gaat om de voodoo ga ik vrij ver in het boek, er wordt sperma gebruikt en menstruatiebloed", zegt Bijjir. Voor de research van dit boek verbleef Bijjir maandenlang in een echte kapsalon in Rotterdam-West en noteerde de verhalen van de kapsters en de klanten.

Najoua Bijjir komt uit het Marokkaanse Tetouan. Ze is schrijver van onder meer het succesvolle El weswes. Ze vindt het vervelend dat ze als Marokkaans-Nederlandse schrijver in een hokje wordt gezet: "Journalisten vragen: Is ’t boek niet haram, moet je niet onderduiken, wat vindt je familie ervan? Nou als ik Saskia Noort zou heten zou ik me niet hoeven verantwoorden over wat de Nederlandse vrouw vindt van vreemdgaan!" De schrijver roept lezers op om vooral hun eigen mening te vormen over De Meisjes van de Kapsalon. Item NPO Spirit.

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team