Zoeken

Argentinië vraagt 1,5 miljoen euro voor oefenduel tegen Marokko

23 januari 2014 - 17:11 - Sport

©

Marokko wil graag een oefenduel tegen Argentinië spelen, maar om Messi en zijn teamgenoten over de vloer te krijgen zal het land 1,5 miljoen euro op tafel moeten leggen.

Youssef Haijoub, Marokkaanse voetbalmanager die de wedstrijd tracht te organiseren, vertelde aan Al Massae dat de Argentijnse voetbalbond heeft ingestemd met een oefenduel tegen Marokko, maar daar 1,5 miljoen voor vraagt.

Marokko, dat de Afrika Cup 2015 gaat hosten, wil met een oefenduel tegen Argentinië zijn kandidatuur voor de organisatie van het WK 2026 promoten. Deze moet namelijk volgens FIFA-voorzitter Jospeh Blatter in Afrika plaatsvinden.

Nog steeds volgens de Haijoub wordt verwacht dat Lionel Messi, Javier Mascherano en Sergio Romero aan de wedstrijd deelnemen. Moest het duel doorgaan dan zal het op 18 november in Marrakech worden gespeeld.

De voetbalmanager moet het voorstel deze week aan de Marokkaanse voetbalbond voorleggen. Marokko krijgt van Argentinië tot 1 april om een beslissing te nemen.

De Atlas Leeuwen speelden voor het laatst tegen Argentinië in 2004. Marokko, dat toen kandidaat was voor de organisatie van het WK 2010, verloor met 1-0.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team