Zoeken

Vermiste meisjes uit Bergen op Zoom: Nederlandse Marokkaan gearresteerd

22 november 2016 - 13:30 - Marokko

©

De Portugese politie heeft een 34-jarige Nederlandse Marokkaan gearresteerd in verband met de vermiste meisjes uit Bergen op Zoom, Sam Bruijs en Femke Lucas.

De tieners werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Portugese Albufeira teruggevonden en met hun ouders herenigd. De meisjes waren op eigen houtje van Eindhoven naar Malaga vertrokken en vanaf daar naar Portugal doorgereisd.

De man die werd gearresteerd wordt verdacht van « onttrekking aan het ouderlijk gezag » volgens de Portugese krant Correio da Manhã.

Volgens de Nederlandse politie is dat niet het geval. Hij zou de meisjes pas vrijdagavond in Portugal hebben ontmoet en werd aangehouden omdat hij niets deed om de meisjes met hun ouders te herenigen. Hij had volgens politie woordvoerder Mireille Aalbers best kunnen weten dat de meisjes vermist waren omdat er zowel in Spanje als in Portugal veel aandacht was voor de zaak.

Correio da Manhã meldde maandagavond dat de man eerder in de dag was vrijgelaten na door de rechter-commissaris te zijn gehoord. Over een uitlevering is geen sprake meer. De Nederlandse autoriteiten zeggen van niets op de hoogte te zijn. De man blijft verdachte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team