Zoeken

Verkiezingen Marokko: stem kost 100 dirham

3 september 2015 - 13:20 - Marokko

©

Drie leden van de UC partij zijn maandag door de politie in Taourirt gearresteerd voor verkiezingsfraude. De drie vrouwen worden ervan verdacht stemmen te hebben gekocht voor de kandidaat van hun partij.

De vrouwen werden omsingeld door jongeren van andere politieke partijen en de politie werd erbij gehaald volgens Akhbar Al Yaoum. Nog steeds volgens de krant werden de vrouwen op het politiekantoor verhoord en vrijgelaten.

Dinsdagochtend hebben aanhangers van andere politieke partijen als gevolg een demonstratie georganiseerd om te protesteren tegen de corruptie tijdens de verkiezingscampagne.

In Laattaouia werd de kandidaat van de PAM-partij en voorzitter van de gemeenteraad gefilmd terwijl hij geld aanbood aan vrouwen zodat ze voor hem zouden stemmen. Hij zij toen aan de vrouwen: "Als de 100 dirham die we jullie hebben gegeven niet genoeg is, dan geef ik jullie er nog 100".

Op 4 september worden in Marokko regionale- en gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In totaal hebben 138.513 mensen zich kandidaat gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team