Zoeken

Verantwoordelijke Rode Kruis verdacht van misbruik Marokkaanse tieners

13 mei 2015 - 22:15 - Wereld

©

Een voormalig verantwoordelijke van het Spaanse Rode Kruis wordt vervolgd voor de verkrachting van zeker drie Marokkaanse tieners tussen 2006 en 2011 in Spanje.

Joaquim Homs, voormalig voorzitter van het Rode Kruis in Banyoles, verscheen maandag voor de correctionele rechtbank van Girona en riskeert tot 18 jaar gevangenisstraf. Hij beloofde aan zijn slachtoffers dat hij hen een baan zou vinden en hun situatie zou helpen regulariseren. De slachtoffers vertelden aan de rechter dat ze ervan overtuigd waren dat hij hun leven in handen had.

Alles begon met knuffels en kusjes, maar na een tijdje werden de slachtoffers gedwongen om naakt naast de verdachte te slapen, een douche met hem te nemen en hem seksueel te bevredigen. De man beleefde er plezier aan de Marokkaanse tieners te misbruiken in de lokalen van het Rode Kruis en in ambulances.

Het openbaar ministerie heeft een gevangenisstraf van 18 jaar geëist, alsook een boete van 7200 euro en 9000 euro schadevergoeding aan de slachtoffers, die op het moment van de misbruiken tussen 14 en 18 jaar oud waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team