Zoeken

Vastgoed Marokko: de prijzen zakken van 25 tot 30%

23 maart 2011 - 16:59 - Economie

©

Het wantrouwen van de kopers en het gebrek aan evenwicht tussen vraag en aanbod zijn aan de oorsprong van een belangrijke val van de prijzen van onroerend goed in Marokko. Dalingen van 25 tot 30% zijn opgenomen in de sector, met uitzondering van Casablanca en Rabat.

Volgens de Nationale Federatie van vastgoedontwikkelaars (FNPI), is deze daling onder anderen te wijten aan het wantrouwen van mogelijke kopers. Omdat de aangeboden producten niet aan hun eisen voldoen, geven kopers meer een meer voorkeur aan de "wait and see" regel.

Een middenklasse woning bijvoorbeeld overschrijdt gemakkelijk de miljoen dirham, terwijl de vraag voor deze type woning draait tussen 350.000 en 600.000 dirham, een aanbod die bijna niet meer bestaat in Marokko.

Enkel Rabat en Casablanca zijn niet getroffen door deze dalingen, aangezien de vraag in woningen er veel groter is dan het aanbod. Marrakesh, die een belangrijke vastgoed crisis heeft meegemaakt in 2010, begint rustig terug te ademen. Maar het aanbod, dat tot voor kort vooral was gericht op de buitenlandse vraag, heeft zich wel moeten aanpassen aan de lokale vraag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team