Zoeken

Voldoende schapen en stabiele prijzen voor Eid al-Adha in Marokko

20 september 2013 - 11:29 - Economie

©

Vleesproducenten in Marokko laten weten dat het aanbod van schapen ruim voldoende is om de vraag te dekken voor het Offerfeest. Ongeveer 7 miljoen dieren zijn beschikbaar terwijl de vraag wordt geschat op 6,5 miljoen.

De Marokkaanse vereniging van vleesproducenten meldt dat 2013 een positief jaar is met een ruime vleesproductie, en zelfs een lichte overaanbod.

De prijs van schapen van hogere kwaliteit zal daarentegen naar schatting met 5% stijgen, met name door een lagere aanbod. Dieren van hogere kwaliteit worden tussen 7000 en 10.000 dirham per stuk verkocht en zijn minder gevraagd.

Hammou Ouhalli van de Federatie rood vlees, bevestigt dat de prijzen stabiel zullen blijven voor Eid al-Adha. Dit komt volgens hem door de vele geboorten, maar ook door de stabiele prijs van beestenvoer dit jaar.

Het ministerie van Landbouw moet de prijzen en het aanbod in de komende weken bevestigen. Professionelen vragen aan de afdeling een betere organisatie van de sector en de regulatie van de distributie.

Het Offerfeest wordt op 15 oktober verwacht. Het ministerie van Islamzaken moet de datum nog bevestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team