Zoeken

Risico op tsunami hoogst in Casablanca en Rabat

1 oktober 2014 - 17:04 - Marokko

©

Het tijdschrift Jeune Afrique heeft ter gelegenheid van de VN-klimaattop op 23 september, een lijst gepubliceerd van de 15 gebieden in Afrika die het meest bedreigd worden door klimaatverandering. Ook Marokko staat op de lijst.

Deze Afrikaanse gebieden zullen in de komende jaren miljarden dollars verliezen door aardbevingen, instabiele bodems, kustoverstromingen, tsunami’s en watertekort.

In Marokko zijn twee dichtbevolkte gebieden uiterst kwetsbaar. De westkust van Marokko, met inbegrip van de regio Casablanca, zijn blootgesteld aan tsunami’s en overstromingen. Volgens het tijdschrift zou een hevige storm bijvoorbeeld, grote schade aanbrengen in de meest dichtbevolkte zones.

In Casablanca zijn vooral de wijken van Ain Sebaa, de haven, Marina, Avenue Royale, Nouvelle Corniche, El Ank en Sidi Abderrahmane kwetsbaar.

De regio Rabat wordt ook bedreigd door de opwarming van de aarde. De hele Bouregreg-vallei is blootgesteld aan natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen. De Stedelijke dichtheid is een verzwarende factor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team