Zoeken

Top 10 bekende Belgische Marokkanen

19 februari 2014 - 19:37 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko en België ondertekenden 50 jaar geleden het Verdrag van 17 februari 1964 over de tewerkstelling van Marokkaanse gastarbeiders. Voor de gelegenheid heeft RTL TVI een top 10 samengesteld van bekende Marokkanen in België.

 Sanae Jah: bijgenaamd de ’killer bee’, wereldkampioene Thai boksen. Ze verliet Marokko onlangs voor België, waar ze zich bezighoudt met gewone boks.

 Mousta Largo: Belgische zanger en muzikant geboren in de Brusselse gemeente Schaarbeek.

 Sam Touzani: komiek , tv-presentator en filmregisseur. Hij was één van de aanhangers van de 20 februari beweging in Marokko.

 Hakima Darhmouch : presentatrice op televisiezender RTL TVI voor wie ze eerder als journaliste werkte. Ze trouwde onlangs met haar collega Hugo Labye.

 Lubna Azabal: actrice geboren in Brussel in 1973. Ze is te zien in de laatste film van Laila Marrakchi ’Rock the Casbah’ waarin ze de rol van Kenza speelt.

 Nabil Ben Yadir: acteur en filmmaker. In zijn nieuwste film ’La Marche’ speelt de Frans-Marokkaanse cabaretier Jamel Debbouze. De film gaat over de Mars voor gelijkheid en tegen racisme in 1983 in Frankrijk.

 Fadila Laanan: Marokkaans geboren politica, minister van Cultuur van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 Sidi Larbi Cherkaoui: in Antwerpen geboren Belgische danser en choreograaf van Marokkaanse afkomst. Hij is de oprichter van het bedrijf Eastman.

 Marouane Fellaini: voetbaltalent die nu voor Manchester United speelt. Zijn kapsel is zijn handelsmerk.

 Mehdi Carcela-Gonzalez: Marokkaanse voetbalinternational die ook de Belgische en Spaanse nationaliteit heeft.

Bladna.nl