Zoeken

Marokkaans-Nederlandse politicus Tofik Dibi geeft homoseksualiteit toe

25 oktober 2015 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tofik Dibi heeft in een interview met de Volkskrant zijn homoseksualiteit bekend gemaakt. Het voormalige GroenLinks-Kamerlid stopte een drietal jaar geleden met politiek.

De 34-jarige Dibi vertelde dat hij zijn geaardheid als een djinn beschouwde. "Het heeft geen naam. Als ik het een naam geef, wordt het tastbaar, zonder blijft het ongrijpbaar. Naamloos of niet, het is niet te bedwingen."

Tofik Dibi bracht eerder deze week daarom ook het boek ’Djinn’ uit, waarin hij over zijn jeugd, zijn politieke carrière en zijn homoseksualiteit schrijft.

De voormalige politicus vertelt ook over de reactie van zijn moeder toen hij haar over zijn homoseksualiteit vertelde. "Nadat ik voor de tweede keer had gezegd dat ze wel wist waarover mijn boek gaat, vroeg ze of ik de familie te kijk ging zetten. Het oordeel van anderen is voor haar belangrijk. Ik legde uit dat als ik iemand te kijk zet, ik het zelf ben. Ze was even stil en zei toen: ’Je moet doen wat je moet doen.’ Daarna ging ze verder met het dissen van de gerechten in Masterchef."

Bladna.nl