Zoeken

Syrisch koppel verdrinkt na in zee te zijn geduwd nabij Nador

19 september 2020 - 13:00 - Marokko

©

Kozal en Mala Hussein droomden van een leven in Europa. Hun reis liep fataal af. De eigenaar van de jetski die ze hadden betaald om hen vanuit Marokko naar Spanje te brengen, duwde hen onderweg in zee.

Het Syrisch koppel had 3500 euro aan de Marokkaanse smokkelaar betaald om de oversteek naar Europa te maken. Kozal (28) en haar man Mala (37) konden niet zwemmen.

Het Spaans leger had dankzij bewakingsbeelden de jetski op twee mijl van de Marokkaanse kust opgemerkt. Eerst zaten drie mensen op de jetski, maar iets later was enkel de bestuurder nog zichtbaar.

Kort na de opnames van de beelden werd het lichaam van een vrouw in het water gevonden. "De smokkelaar heeft hen opgelicht. Hij heeft hen in het water gegooid.", zegt Hoshman Nassan, de broer van Mala Hussein, die vijf jaar geleden in Duitsland asiel kreeg.

Drie dagen na zijn aankomst in Melilla, kreeg Hoshman te horen dat het lichaam van zijn broer ook was teruggevonden. Het koppel werd twee weken na Nador te hebben verlaten, in Melilla begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team