Zoeken

Marokko roept Ambassadeur Nigeria terug na ruzie om telefoongesprek Mohammed VI

11 maart 2015 - 21:38 - Marokko

©

Marokko heeft dinsdag zijn Ambassadeur in Abuja teruggeroepen. Volgens het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken volgt dit op een valse verklaring van de Nigeriaanse autoriteiten omtrent een telefonisch gesprek tussen Koning Mohammed VI en President Goodluck Jonathan.

In een verklaring schrijft het ministerie dat, in tegenstelling tot wat de Nigeriaanse autoriteiten stellen, er nooit een telefoongesprek is geweest tussen Koning Mohammed VI en de Nigeriaanse president.

Koning Mohammed VI heeft het verzoek van de Nigeriaanse autoriteiten geweigerd vanwege de komende verkiezingen in Nigeria en het "vijandig standpunt van dit land tegenover de territoriale integriteit van het Koninkrijk". Dat meldt het ministerie, eraan toevoegend dat de "praktijken van de Nigeriaanse autoriteiten onethisch zijn".

Koning Mohammed VI had vorige week een telefoongesprek met Goodluck Jonathan geweigerd omdat het verband zou houden met de komende verkiezingen in Nigeria. Het ministerie van Buitenlandse zaken had de weigering via een verklaring bekendgemaakt.

Nigeria reageerde begin deze week met een officiële verklaring waarin wordt vermeld dat Koning Mohammed VI en Goodluck Jonathan wel degelijk een telefonisch onderhoud gehad hebben. Samen zouden ze algemene zaken hebben besproken die geen betrekking hebben tot de verkiezingen in Nigeria.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team