Zoeken

Student bouwt vliegtuig in Berrechid

30 augustus 2012 - 15:00 - Marokko

©

Mohamed Nehmed , 22-jarige student afkomstig uit een dorpje in de regio van Berrechid, is erin geslaagd om een kleine vliegtuig te bouwen. De lokale autoriteiten reageerden verbaasd en begrijpen niet hoe een student een vliegtuig kon bouwen dat tot 120 kilometer kan vliegen.

Het toestel van drie meter op vier, weegt 140 kilo en draait op autobrandstof. Het apparaat heeft vier wielen, een motor van 12pk, twee brandstoftanks van zes liters elk, en kan op 200 km/u vliegen op 33 meter hoogte.

De bouwer, die nu werkt aan een helikopter, hoopt dat de lokale verantwoordelijken hem zullen helpen om zijn werk te laten kennen en zijn uitvindingen te beschermen. Hij droomt ervan met zijn vliegtuig van de Mohammed V luchthaven te kunnen opstijgen en over zijn stad te vliegen.

Mohamed Nehmed hoopte ook het prototype van zijn vliegtuig te presenteren aan Koning Mohammed VI, tijdens het Feest van de Troon.

Maandag hebben leden van de veiligheidsdiensten uit Settat en Berrechid de jonge uitvinder een bezoek gebracht om informatie te verzamelen over zijn vliegtuig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team