Zoeken

Overstromingen Marokko: project Tichka tunnel terug actueel

4 december 2014 - 19:39 - Marokko

©

Het aanlegproject van de Tichka tunnel is opnieuw actueel na de overstromingen en zware regenval van vorige week in het zuiden van Marokko.

Het project, dat al jaren wordt uitgesteld, werd opnieuw uit de kast gehaald door de gemeentevoorzitter van Ouarzazate in een interview met Aujourd’hui le Maroc.

"We hebben veel schade opgelopen als gevolg van het slecht weer, maar we staan vooral voor een economisch probleem, als gevolg van de isolatie van onze stad en de drie provincies Zagora, Tinghir en Tata. Heel wat voedingsmiddelen en andere levensmiddelen worden geleverd via de weg tussen Ouarzazate en Marrakech."

Volgens de verantwoordelijke zou de stad dankzij de Tichka tunnel veel minder geïsoleerd zijn. "De huidige staat van de weg en het uitstel van de aanleg van de Tichka tunnel verzwakt ons economisch. De moeilijke levering van bepaalde grondstoffen, zoals gas, wordt steeds voelbaarder."

In Ouarzazate heeft het al 50 jaar niet zo hard geregend als in de afgelopen dagen. In een week tijd viel ruim 340 mm regen. Gewoonlijk licht de jaarlijkse gemiddelde rond 12 mm!

De Tichka tunnel was twee jaar geleden ook terug op tafel gelegd na een zwaar busongeval waarbij 44 mensen omkwamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team