Zoeken

Spanje investeert 12 miljoen euro in grenshek Sebta

15 september 2017 - 18:00 - Wereld

©

Juan Ignacio Zoido, Spaanse minister van Binnenlandse zaken, moest dinsdag vragen beantwoorden over de succesvolle bestorming van de grens met Sebta door 200 migranten in augustus.

De bewindsman maakte van de gelegenheid gebruik om een investering aan te kondigen van 12 miljoen euro om de bewaking van de grens tussen Marokko en Sebta te verbeteren.

Volgens Zoido probeerden 8956 mensen de grens illegaal over te steken sinds het begin van het jaar tegen slechts 613 vorig jaar. De minister oordeelt dat dat een bewijs is dat de hekken tussen de twee landen hun functie niet meer vervullen. De hekken werden in 1999 gebouwd en zijn sindsdien regelmatig het onderwerp van renovatie- en verbeteringswerken.

Spanje plant nog meer maatregelen met inbegrip van de vervanging van alle bewakingscamera’s door thermische beeldcamera’s en de verbetering van de doorgang van dragers die dagelijks de grens met smokkelwaren oversteken. De politie in Sebta krijgt tevens nieuwe helikopters om « de bewegingen bij de grens beter te detecteren ». Dat bericht La Razon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team