Zoeken

Sebta wil visumplicht invoeren voor alle Marokkanen

20 juni 2017 - 18:40 - Wereld

©

De autoriteiten in Sebta willen het aantal voertuigen die dagelijks vanuit Marokko de grens oversteken beperken. Een besluit dat veel gevolgen zal hebben voor Marokkaanse gezinnen die van de smokkel tussen de enclave en het koninkrijk leven.

Volgens Assabah hebben de Spaanse autoriteiten reeds besloten om slechts 800 à 1000 auto’s per dag door te laten tegen gemiddeld 1500 eerder. Honderden mensen verliezen daarmee hun enige bron van inkomsten.

Met deze maatregel hopen de Spaanse autoriteiten de oversteek bij de grens vlotter te laten verlopen. De wachttijd kan momenteel namelijk tot enkele uren oplopen.

Sebta overweegt ook om aan de inwoners van Tetouan en regio een visum op te leggen. Tot nu toe is dat voor hen niet verplicht en kunnen ze de enclave met hun paspoort binnen.

In 2016 dachten de plaatselijke autoriteiten al aan een visumplicht voor alle Marokkanen. « De absorptie capaciteit van Sebta is niet oneindig en we hebben het over een miljoen mensen aan de andere kant van de grens die hier kunnen komen zonder visum. Een dergelijk volume kan niet worden beheerd zonder een betere infrastructuur. », verklaarde toen de regeringsafgevaardigde van Sebta, Nicolás Fernández Cucurull.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team