Zoeken

Spaanse minister beleefde hel na fout met Koning Mohammed VI

4 november 2019 - 12:10 - Wereld

©

Jorge Fernandez Diaz, voormalige Spaanse minister van Binnenlandse zaken, heeft zijn memoires uitgebracht en vertelt over een uitzonderlijk incident met Koning Mohammed VI in 2014.

Op 7 augustus 2014 maakte de Spaanse Guardia civil een flinke fout door aan boord van de boot van Koning Mohammed VI te stappen voor een controle. De agenten dachten dat het om een drugssmokkelaar ging en wilden de boot doorzoeken.

Toen de agenten plots voor de Koning stonden, liep de situatie bijna uit de hand. De diplomatieke fout werd opgelost na de interventie van Jorge Fernandez Diaz.

Volgens de voormalige minister had Koning Mohammed VI onmiddellijk Koning Felipe VI van Spanje gebeld om hem om uitleg te vragen. Een lange dag wachtte Diaz op. De bewindsman vroeg hulp aan zijn collega van Buitenlandse zaken en stuurde de commandant van de Guardia civil ter plekke om zich persoonlijk te verontschuldigen.

Kort na het incident bezocht Jorge Fernandez Diaz ook persoonlijk Marokko om zich ook in naam van de Spaanse regering te verontschuldigen. Hij werd door Koning Mohammed VI ontvangen en bood zijn excuses aan, waarna het incident werd afgesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team