Zoeken

Sofia (5) doodgereden door dronken bestuurder

26 juli 2020 - 19:20 - Wereld

©

Sofia was pas 5 jaar. Het meisje werd maandag in het Franse Aubervilliers door een dronken bestuurder aangereden. Ze overleefde niet.

De dader pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf maar gaf zichzelf een dag later zelf bij de politie aan. Hij gaf het ongeval toe en werd in bewaring gesteld. De twintiger vertelde dat hij geen rijbewijs had en bovendien dronken was op het moment van het ongeval. Meerdere getuigen bevestigden dat hij als een gek reed en meerdere overtredingen had gepleegd alvorens het kind aan te rijden. Hij werd voor doodslag aangeklaagd.

In de blauwe Renault Clio 2 zaten naast de bestuurder vier passagiers. Allen zouden aan de bestuurder hebben gevraagd om te stoppen. Ze werden eveneens gearresteerd. Het kind werd op een oversteekplaats aangereden en belandde door de klap 13 meter verder op de grond.

Sofia werd zwaargewond naar het Necker ziekenhuis in Parijs afgevoerd. Ze had verwondingen aan de schedel en de longen. Ze bezweek kort na haar aankomst in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

"Hij heeft mijn dochter vermoord. Iedereen hield van haar. Ze werkte goed op school. Ze had alles om een mooie toekomst te hebben.", vertelde Hakim, de vader van de kleine Sofia, in tranen aan de media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team